Si te plotesojm dokumentat e sponsurit per llotarin Amerikane

Admin

Administrator
Staff member
PROVA TË MBËSHTETJES FINANCIARE NGA SPONSORI NË SHBA:

1) Formulari I-134 (Affidavit of Support) - Një garanci financiare nga qytetari amerikan apo
me green card. Ky dokument nuk duhet tё jetё mё i vjetёr se 12 muaj nga data e
intervistёs,
 • 2) Fotokopje të pasaportës amerikane të sponsorit, tё certifikatёs sё natyralizimit, ose
  fotokopje të kartës së rezidentit të përhershëm të ligjshëm,
 • 3) Një transkript apo kopje të taksave të marrë direkt nga Shërbimi i Brendshëm i të
  Ardhurave. Vini re: formulari 1040 NUK pranohet.
 • 4) Formularët W-2 të vitit të fundit për të gjitha punët,
 • 5)Nёse sponsori ёshtё i martuar, edhe bashkёshortja e tij duhet tё dorёzojё një Formular I134 tё firmosur, shoqëruar me fotokopje të pasaportës amerikane të tij/saj, tё certifikatёs
  sё natyralizimit, ose fotokopje të kartës së banorit të përhershëm të ligjshëm.
 • 6) Sigurohuni që të ardhurat e sponsorit të jenë mbi 100 pёrqind tё nivelit tё varfërisë
  (poverty guideline),
  që vendoset çdo vit nga Departamenti Amerikan i Shërbimeve të
  Shëndetit dhe Njeriut, përndryshe ju duhet të gjeni një sponsor tjetër. Kujdes: shpesh
  aplikantёt refuzohen për këtë arsye, gjë që mund të çojë në humbjen e numrit të vizës të vënë
  në dispozicion për ju në atë muaj nga KCC-ja.
Kujdes: Ndalohet Forma 1040 ndersa transkriptet 1040 pranohen.
 

Erjola

New member
Pika 3 , nje traskript apo kopje te takasave , mos keni ndonje shembull se si ta plotesoje sponsuri se mua kan derguar Form 1040 ju faleminderit
 
Last edited:

Admin

Administrator
Staff member
Pika 3 , nje traskript apo kopje te takasave , mos keni ndonje shembull se si ta plotesoje sponsuri se mua kan derguar Form 1040 ju faleminderit
🔔Për të mbrojtur të dhënat e taksapaguesit nuk pranohet më Form 1040 direkt, por një Transcript nga IRS i cili mbron duke shfaqur vetëm: katër shifrat e fundit të SSN: XXX-XX-1234, Katër shifrat e fundit të çdo EIN të listuar në transkriptin: XX-XXX1234
Katër shifrat e fundit të çdo llogarie ose numri i telefonit,
Katër gërmat e fundit të emrit të fundit për çdo individ (tre karakteret e para nëse emri i fundit ka vetëm katër shkronja)
Katër karakteret e para të një emri biznesi
Gjashtë gërmat e parë të adresës së rrugës, duke përfshirë hapësirat
Të gjitha shumat e parasë, përfshirë pagën dhe të ardhurat, bilancin, interesin dhe penalitetet.
Vetëm personat me autorizim e duhur mund të kërkojnë tani transkriptet e pagave dhe të ardhurave të demaskeduara.

Ketu mundeni te nxirni Transcript nga IRS 👇

Kujtesë ndalohet Forma 1040 ndërsa transkriptet 1040 pranohen.

Shiko Shembullin ne pdf👇
https://www.irs.gov/pub/irs-utl/New_Tax_Return_Transcript.pdf
 
Top